Van tv-journalist naar freelance copywriter

Chloé Wolfs copywriter Studio TXT

De vrouw achter het logo en de pen achter Studio TXT, dat ben ik: Chloé Wolfs, freelance copywriter & communicatie-madam uit Aarschot. Aangenaam!

Een goed verhaal begint altijd met een straffe openingszin. En dit verhaal begint in 1986, het jaar van de kernramp in Tsjernobyl en de Eurosong-overwinning van Sandra Kim. Of om preciezer te zijn: een handvol jaren later, op het moment dat ik ontdekte dat letters woorden vormen, je met die woorden dan weer zinnen kan maken, om met die zinnen tenslotte verhalen te vertellen. De liefde voor lezen en schrijven groeide, ging onderdeel uitmaken van wie ik was en wie ik nog wilde worden. Zonder vragen te stellen liet ik me mee op sleeptouw nemen, en ik heb nooit meer omgekeken.

Mijn honger naar verhalen bracht me op veel plekken. Op de zolderkamer van een vriendinnetje, met wie ik een krant in elkaar stak die we op de speelplaats aan de man brachten (tarief voor één nummer: 20 Bfr ). Op de universiteitsbanken in Leuven en later Brussel. In de verste uithoeken van de Kempen en Mechelen, in parlementen en op kabinetten in de hoofdstad als journalist. Bij socioculturele organisaties over heel Vlaanderen als communicatieverantwoordelijke.

De toekomst? Ook schrijven als freelance copywriter

Door de jaren heen is er veel veranderd, maar dit niet: schrijven en verhalen vertellen voelt nog altijd aan als mijn ‘raison d’être’, mijn ‘why‘. Het is datgene wat mijn hart sneller doet slaan én mijn ogen doet fonkelen.

Het deed me in oktober 2020 – in volle coronacrisis, zal ik later tegen mijn kleinkinderen vertellen – besluiten om mijn eigen zaak op te starten. Als copywriter & contentmaker wil ik mensen en organisaties helpen met het schrijven van authentieke teksten & het vertellen van hun unieke verhalen en hen op weg zetten richting heldere, digitale communicatie.

Waar staat Studio TXT voor?

Copywriter in Aarschot
 • To-the-point communicatie: teksten die ‘plakken’, zonder jargon of moeilijke woorden, zodat iedereen ze begrijpt
 • Zodat je als organisatie of ondernemer bestaande doelgroepen en klanten aan je kan binden en nieuwe doelgroepen en klanten kan aanboren
 • Authentieke verhalen, met respect voor jouw stem & het DNA van je organisatie
 • Hart voor maatschappelijk en lokaal ondernemen met impact
 • Inspiratie, hulp & tips voor organisaties en ondernemers rond (digitale) communicatie, schrijven & storytelling, zodat je zelf kan groeien en stappen vooruit kan zetten

Wat je verder nog moet weten over mij:

 • Dankzij dochters C. (7) en J. (5) levenslang lid van team #girlsmom
 • De bibliotheek en de onafhankelijke boekhandel zijn mijn happy places
 • Ik schrijf occasioneel al eens een blog voor mezelf
 • Verliefd zijn op een stad, is dat een ding? Zo ja: doe mij dan maar Berlijn ♥ !
 • Ik ben een yogafanaat (maar absoluut geen lenige, vertel ik er meteen al maar even bij)
 • Oud-scout in hart en nieren (Eerlijke Bij, aangenaam!)
 • Fan van uitgebreid ontbijten, paprikachips & wandelingen met een podcast in de oren