Handen op toetsenbord

Teksten uitbesteden: de Rent My Pen-formule

Mijn pen én communicatie brein, helemaal voor jou alleen

Er is aan jou geen groot schrijver verloren gegaan. Of je doet het op zich wel graag, alleen kost het je zoveel tijd en energie. Tijd en energie die je veel liever aan andere dingen wil besteden.

Ben jij mentaal én financieel klaar voor het uitbesteden van je teksten? Dan is mijn Rent My Pen-formule he-le-maal wat je zoekt.

copywriter inhuren

Nadat mijn website onder handen werd genomen, miste ik nog de juiste woorden, en dan voornamelijk mijn ‘over mij’-pagina. Daar heeft Chloé voor gezorgd. Na een vragenlijst en interview ging ze aan de slag. Toen ik het resultaat ontving, voelde ik meteen dat het klopte en het klopt nog steeds. Het lijkt alsof ze in mijn hoofd kroop en daar exact uithaalde wat ik wil communiceren en overbrengen. Heel blij dat ik gekozen heb om met haar samen te werken!

Stephie Dewever

Lifecoach
Sofie Vriesacker

Ik bleef maar kauwen op een blogpost maar kreeg het maar niet afgerond. Chloé schreef super vlot een geweldige tekst voor me neer. Dat resultaat had ik zelf nooit behaald. Na de eerste review ronde waar ik nog enkele details had aangehaald, was mijn tekst klaar voor publicatie. Helemaal tevreden dat ik Chloé inschakelde en ga dat in de toekomst nog vaker doen. Bye bye, uren naar mijn scherm turen op zoek naar de juiste woorden!

Sofie Vriesacker

Support van Sofie
Marion Naudts

Ik werk al een paar jaar samen met Chloé als copywriter. Ik liet al nieuwsbrieven, blogs, lanceringscampagnes en persberichten door haar schrijven. Steeds weinig op aan te werken. Heerlijk om zo te kunnen vertrouwen op haar. Ik weet dat ik een fijne, originele tekst ga krijgen. Niet plat of commercieel, wel fijn om te lezen en toch met een duidelijke call-to-action.

Marion Naudts

Marion Maakt
Indira Singh

Chloé herwerkte m’n e-book naar een vlot leesbare tekst. Ondertussen probeer ik zelf te letten op mijn schrijfstijl maar Chloé tilt mijn teksten telkens een niveau hoger. Top!

Indira Singh

SEO Studio

Zou je tijdens het schrijven het liefst je laptop uit het raam willen gooien?

Trust me, we’ve all been there…

Misschien heb je absoluut geen idee wat er interessant genoeg is om te vertellen.

Misschien raak je gefrustreerd omdat elke nieuwsbrief je ZO.FOKKING.VEEL tijd kost

Of wie weet ben je totaal overweldigd omdat je helemaal niet weet waar je eerst mee moet beginnen qua marketing.

Tijdens een Rent My Pen dag focus ik me volledig op die teksten die al eeuwen op je to-do lijstje prijken. Met een flinke snuif storytelling als cherry on top of the cake 🍒zodat je lievelingsklanten zich meteen aangesproken voelen

Hoe ziet zo’n Rent My Pen dag eruit?

 • Na een kennismakingsgesprek prikken we een datum waarop ik voor jou aan de slag ga
 • Is het de eerste keer dat we samenwerken? Dan plannen we voor de schrijfdag  een uitgebreide kick-off call in (online). Daarin buigen we ons samen over je merkstrategie, je ideale klanten en tone-of-voice. Dat is informatie die cruciaal is, als je wilt dat je teksten a) klinken zoals jijzelf en b) doen wat ze moeten doen. Hiervoor betaal je een eenmalige opstartkost van 125 euro (excl. btw)
 • Daarna zorg je voor een briefing via mail, telefoon of videocall over de schrijfopdracht(en). Of je vult het briefingsdocument in dat ik je op voorhand bezorg. Zo krijg ik een beter beeld van wat ik ga schrijven, voor wie en met welk doel.
 • Vervolgens ga ik researchen, mensen interviewen, schrijven, schrappen en herschrijven.
 • Aan het einde van deze (halve) dag geef ik je een update over hoe ver ik geraakt ben & deel ik je de eerste versie van de tekst(en) met je via Google Drive. Eventuele feedback verwerk ik na afloop van onze (halve) dag samen.

Kies uit de verschillende Rent My Pen formules:

(*) Werkten we nog nooit eerder samen? Dan reken ik een opstartkost van 125 euro (excl. btw) aan. Daarvoor krijg je een uitgebreide kick-off call (online) in de plaats. In die call buigen we ons samen over je merkstrategie, ideale klanten en tone-of-voice.

copywriter Aarschot

Wie die teksten voor jou gaat schrijven?

Hey, ik ben Chloé. En ik vind dat jouw schone ondernemersverhaal het verdient om verteld te worden.

Als copywriter met een stevige rugzak vol bagage uit de journalistiek en communicatie help ik je om de woorden te vinden die je zoekt. Altijd betrokken en persoonlijk, af en toe met een kwinkslag.

Leer me nog wat beter kennen >

Wat kan ik allemaal schrijven?

 • Webteksten
 • Blogs
 • Nieuwsbrieven en e-mail funnels
 • Freebies en e-books
 • Klantencases en testimonials
 • Persberichten
 • Interviews en artikels
 • Eindredactie en tekstrevisie
 • Namen, slogans en baselines

Wat doe ik niet voor je tijdens een Rent My Pen dag?

Schrijven in andere talen dan het Nederlands

Vertalen

Websites maken

Grafische vormgeving

❌ Social media advertenties opzetten

❌ Social media content maken en inplannen

❌ Technische tools opzetten

Veelgestelde vragen over Rent My Pen


Hoe leg ik zo’n Rent My Pen-day vast?


Ben je een nieuwe klant? Dan plan ik graag eerst een kennismakingsgesprek met je in, zodat we 100% zeker weten dat er een klik is. Beslissen we om samen te werken? Dan leggen we een moment vast voor de kick-off call en prikken we meteen ook een datum voor jouw (halve) dag.

Ben je een bestaande klant? Stuur me gerust een mailtje om te bekijken welke teksten je nodig hebt tegen wanneer..

Om hoe laat begin je aan mijn schrijfdag?


Ik breng mijn kinderen naar school, geef mijn hond nog wat aandacht en om 9u zit ik klaar achter mijn computer. Boekte je een Rent My Pen Mini? Dan rond ik af om 12u30. Bij een volledige dag werk ik door tot 16u30.

Moet ik die dag beschikbaar zijn?


Voor mij is het altijd handig als ik je de dag zelf kan bereiken via mail/telefoon/Whatsapp. Stel dat ik vragen heb, dan kan ik daarna meteen verder. We bespreken dat concreet wanneer je je (halve) dag vastlegt.


Hoeveel werk verzet jij op een (halve) dag, Chloé?


Dat hangt er heel erg vanaf. Kan ik op basis van jouw briefing meteen aan de slag, of moet ik zelf nog bijkomende research doen? Wil je dat ik enkel tekst voorzie voor je nieuwsbrief, of wil je dat ik ‘m ook vormgeef & inplan voor verzending?

Don’t worry: we bespreken op voorhand wat haalbaar is.


Wat als mijn opdracht minder dan een halve dag duurt?


Ik reserveer een beperkt aantal timeslots per maand voor kleinere opdrachten. Die factureer ik aan uurtarief. Klanten die een Rent My Pen of Rent My Pen Mini boeken, krijgen wel steeds voorrang in mijn planning. Het kan dus zijn dat je even geduld moet hebben voor jouw tekst aan de beurt komt.

Wat als mijn opdracht meer dan één dag duurt?


Contacteer me gerust om het te bespreken. Voor sommige grotere opdrachten (zoals omvangrijke websites) werk ik met een projectprijs.


Kan ik feedback geven op jouw teksten?


Uiteraard! Ik vind het super belangrijk dat je tevreden bent over het eindresultaat. Daarom is 1 feedbackronde standaard inbegrepen in beide formules. Na afloop van ‘onze’ (halve) dag heb je daar 14 dagen de tijd voor, ik verwerk je feedback dan zo snel mogelijk.


Waarom werk je eigenlijk niet per uur, Chloé?

Ik lever de beste resultaten als ik van jou voldoende (focus)tijd krijg om me in te leven in jouw bedrijf/organisatie. Teksten die raken & overtuigen, die schrijf je nu eenmaal niet tussen de soep en de patatten…deze formule van (halve) dagen stelt me in staat om 100% te focussen op jouw zaak of project.


“Nog één klein vraagske…”


Slide into my inbox, dear